Alberto Baena participa a l'NBA 2K25 Summer League

Las Vegas acull aquesta competició amb les 30 franquícies de l'NBA, que compta amb la presència de Baena, membre del Comitè i Escola d'Àrbitres de l'FCBQ.

15-07-2024 09:30

Alberto Baena, que pertany al Comitè i Escola d'Àrbitres de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) participa a l'NBA 2K25 Summer League, que compta amb la participació de les 30 franquícies que disputen la lliga americana de l'NBA. Aquest prestigiós esdeveniment es desenvolupa entre el 12 i 22 de juliol i, enguany, Baena ha estat escollit com a àrbitre convidat per a formar part de la competició.

Aquest campionat, que està immers en un projecte de col·laboració entre l'NBA i l'EuroLeague Basketball, és un arrelat torneig de pretemporada, organitzat per la National Basketball Association (NBA) des de l'any 2004, que fomenta la participació dels joves jugadors dels equips que hi competeixen. Un total de 76 partits es celebren a Las Vegas durant 11 intensos dies de frenètica d'activitat, que té lloc al Thomas & Mack Center i el Cox Pavilion, situat al campus de la University of Nevada (UNLV).

Baena ha estat seleccionat per a viure aquesta experiència formativa dirigida a àrbitres internacionals a través de la organització d'aquests campus de tecnificació, que inclouen sessions tècniques, de visualització de partits així com també vídeos explicatius sobre situacions específiques de joc. A més a més, també dirigeix diversos partits de l'NBA Summer League de Las Vegas, acompanyat d'altres àrbitres que xiulen a l'NBA i/o a la G-League, supervisat pel personal d'Operacions d'Àrbitres NBA.

Al 1991, l'àrbitre català Joan Carles Mitjana va ser el primer en participar en una Summer League de l'NBA, en la mateixa competició que a l'actualitat però encara sense estar vinculada amb l'EuroLeague, a Salt Lake City i, aquesta temporada, Baena agafa el relleu a Las Vegas.

| Àrbitres |