Èxit del nou taller BQ Salut sobre embenat funcional a Manresa

Va tenir lloc el passat 7 de juny a la Biblioteca de l'Escola Oms i de Prat de la capital del Bages i va anar a càrrec de la fisioterapeuta Mònica Blasi.

27-06-2024 18:00

La Biblioteca de l'Escola Oms i de Prat de Manresa va acollir, el passat divendres 7 de juny, un interessant taller pràctic sobre introducció i perfeccionament de l'embenat funcional, organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) a través de la seva àrea de Salut.

L’activitat va anar a càrrec de la fisioterapeuta Mònica Blasi, especialista en fisioteràpia esportiva, i també va comptar amb la participació de la Dra. Sílvia Treviño, coordinadora de BQ Salut. Obert a tots els federats i a totes les federades, aquest taller va estar dirigit a estudiants de 3r i 4t de fisioteràpia i graduats en fisioteràpia, i va servir per validar 2h del pràcticum dels cursos d'entrenadors i entrenadores.

Després de la bona rebuda dels diversos tallers realitzats a Reus, Girona i Lleida, aquest cop l’escenari va ser la capital del Bages, en una jornada que va tornar a ser molt profitosa, amb una bona participació. Els assistents van poder aprofundir en les diferents tècniques de l’embenat funcional i aprendre a aplicar-les correctament, amb finalitats terapèutiques o preventives. L’embenat funcional és una tècnica d'immobilització parcial que s'utilitza per proporcionar suport a una articulació, múscul o lligament lesionat sense restringir completament el seu moviment, i és una eina molt eficaç en la prevenció, tractament i rehabilitació de lesions.

BQ Salut és una de les àrees integrades dins de la Federació Catalana de Basquetbol que té l'objectiu de reduir la sinistralitat en el Bàsquet Català mitjançant la formació i prevenció de lesions dels federats i federades. Aquesta àrea compta amb la col·laboració de la metgessa especialista en medicina de l'esport, Dra. Sílvia Treviño, i des d'aquesta també es dóna suport a l'organització de xerrades, jornades i tallers.

Més informació de BQ Salut clicant aquí.