Èxit del 2n Congrés d'analítica aplicada al bàsquet

La formació, celebrada aquest 31 de maig i 1 de juny, va reunir gairebé 150 participants a la Universitat de Barcelona.

03-06-2024 10:00

La segona edició del Congrés d'analítica aplicada al bàsquet es va tancar el passat dissabte 1 de juny amb un gran èxit de participació. L’esdeveniment organitzat conjuntament per l'Àrea de Formació del Comitè Tècnic de la la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i l’Associació Catalana d'Entrenadors i Entrenadores de Basquetbol (ACEEB) a la Universitat de Barcelona s'ha consolidat com la referència del sector.

Gairebé 150 participants van seguir amb atenció les ponències, que durant dos dies van reunir especialistes del nivell d'Alex Franks, Fran Camba, Berta Plandolit o Rafa Jiménez. Enric Serrano, responsable de noves tecnologies de l'FCBQ, va donar a conèixer els últims avanços implantats a l'FCBQ, que ha instaurat un nou sistema que integra dades i imatge de manera automàtica (AIBasket) i ha posat en marxa el Portal de l'Entrenador i l'Entrenadora.

"El balanç és molt positiu i fer-lo a la Universitat de Barcelona ens ha servit per fer un pas endavant. L'èxit ens anima a pensar en una tercera edició", opina Lluís Riera, responsable de l'organització. Entre els assistents hi havia gent del prestigi de Joan PeñarroyaSalva Maldonado, Trifon Poch, Josep Maria RaventósJorge Serna, David Garcia, Arnau Moreno o Adrián Rubio.

"El congrés ha sigut un èxit d'organització i de participació, fet que ens empeny a pensar en la possibilitat d'una tercera edició. El nivell que ha tingut és excepcional i ha servit per començar a introduir elements d'intel·ligència artificial", assegura Ferran Peña, president de l'ACEEB. "Estem molt contents perquè ha sigut un èxit d'organització i de participació", opina Lluís Medir, secretari general adjunt de la Universitat de Barcelona.

2