El Grup de Debat tanca la temporada

La novena edició va reunir un col·lectiu de persones expertes per analitzar el present i el futur dels clubs de formació.

28-05-2024 13:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i l'Associació Catalana d'Entrenadors i Entrenadores de Basquetbol (ACEEB) van organitzar, el passat dilluns 27 de maig, la novena sessió del Grup de Debat, una iniciativa que reuneix un grup de persones expertes de manera periòdica per debatre sobre un tema relacionat amb el bàsquet.

En aquesta ocasió, el tema plantejat per generar debat va ser el següent: 'Present i futur dels clubs de formació. El debat va comptar amb la participació de professionals del prestigi de Ricard CasasPili BilbaoJosep Bordas, Maria Planas, Joan Creus, Jaume Rovira, Natàlia Barris, Francesc Jané, Xavier Boix, Joan PiJosep Claret i Valeri Malagelada. La sessió va estar coordinada per Àlex Gozalbo, responsable de Formació de l'FCBQ.

L'origen d'aquesta iniciativa resideix en la inquietud d'Eduard Portela, president d'honor de l'ACB, i d'Ángel Palmi, exdirector esportiu de la FEB, de tenir un espai per conversar, parlar i debatre de bàsquet, de manera periòdica. "El nivell dels entrenadors i les entrenadores catalans és molt bo, però els reptes als quals s'enfronten els clubs de formació són cada vegada més grans", va explicar Portela.

"Des de la Federació Catalana estem encantats de donar suport a aquesta iniciativa que serveix per debatre sobre temes de gran importància per al bàsquet català", va assegurar Ferran Aril, president de l'FCBQ. "Si els entrenadors i les entrenadores som el motor del bàsquet, els clubs de formació són el xassís. El paper dels clubs és molt important i cal que els protegim. Hem de defensar la feina que fan els clubs perquè, si no ho fem, el teixit del bàsquet català corre perill", va afegir Ferran Peña, president de l'ACEEB.

Els temes de les vuit primeres reunions van ser els següents: 'El talent en el bàsquet' (11 de novembre de 2019), 'El control de la pressió' (24 de febrer de 2020), 'Bàsquet tècnic i de talent o bàsquet físic de gimnàs?' (20 de març), 'Ha de prevaldre l'estratègia o la tàctica?' (8 de maig), 'A través del bàsquet s’adquireixen valors de vida?' (2 d'octubre), 'La importància de la tecnologia en el bàsquet actual' (28 de novembre), 'L'evolució de l'arbitratge' (26 de febrer) i 'L'entrenador segueix sent el motor del bàsquet?' (30 d'abril). Per motius d'aforament, el Grup de Debat no permet l'assistència de públic, però les conclusions resumides es poden consultar al web de l'FCBQ.