El Bàsquet Català s'implica per promoure un bàsquet sostenible

Anna Palma, Ainhoa López, Guillem Jou i Sergi Martínez protagonitzen una nova campanya de sensibilització per millorar la recollida selectiva de residus.

24-06-2024 19:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), sota el marc del programa BQ Sostenible, ha llençat la campanya "Per un bàsquet sostenible!" de la mà d'Ecoembes. Aquesta té com a objectiu conscienciar els diferents agents del Bàsquet Català en la millora de la recollida selectiva de residus a les instal·lacions esportives. 

La campanya, que anirà implementant diverses iniciatives, s'estrena amb un vídeo promocional per fomentar el reciclatge d'envasos i paper/cartró que ha estat possible gràcies a la col·laboració de clubs i jugadors i jugadores de primer nivell. Anna Palma (Cadí La Seu), Ainhoa López (Spar Girona), Guillem Jou (BAXI Manresa) i Sergi Martínez (Bàsquet Girona) en són els protagonistes, convidant-nos a ser proactius a l’hora de vetllar pel medi ambient, apostant per un desenvolupament més sostenible, també en el món del bàsquet. 

Guanyar la partida contra els residus és cosa de tothom, i la campanya incideix en la necessitat de generar un sentiment de responsabilitat col·lectiva i global, separant els residus i dipositant-los al cubell on correspon:

  • paper i el cartró: contenidor de color blau
  • llaunes, brics i envasos de plàstic: contenidor de color groc
  • envasos de vidre: contenidor verd
  • residus orgànics: contenidor marró
  • rebuig: contenidor gris

* en cas de dubte, al web envasonvas.cat trobaràs eines que permeten identificar fàcilment on va cada residu i quin tractament rep
*
al web ecoembes.com també pots resoldre dubtes gràcies al Bot AIRE: l'Assistent Intel·ligent de Reciclatge d'Ecoembes a qui pots demanar on van els residus

El programa BQ Sostenible vol promoure, a través de diferents accions i iniciatives, la sensibilització i implicació dels clubs i entitats del Bàsquet Català, però també de la pròpia Federació. El comportament ambiental i la responsabilitat social són un aspecte transversal en totes les polítiques i accions de l’FCBQ. D’aquesta manera, el nostre esport esdevé, una vegada més, un instrument de millora de salut i del benestar de les persones; promovent accions que són fonamentals per al futur, no només en el món de l’esport, sinó també per a tota la societat. 

Aquesta col·laboració amb Ecoembes, organització sense ànim de lucre que, a través del reciclatge i l'ecodisseny de productes, té cura del medi ambient i és pionera en el pla de millora de recollida selectiva a les instal·lacions esportives de Catalunya. L'abril de 2023, arran del conveni signat amb la Federació Catalana de Basquetbol i l'inici del programa de sostenibilitat de la Federació, ja es van dur a terme les primeres accions, com l'inici del repartiment d'un total de 3.000 papereres (grogues i blaves) que ja s'han començat a instal·lar a les diferents instal·lacions esportives que acullen partits dels clubs i entitats del Bàsquet Català.