Les Seleccions Catalanes Cadet i Infantil ja tenen el bitllet pels quarts de final

Les quatre seleccions han debutat amb ple de victòries al Campionat d'Espanya de seleccions Cadet i Infantil de Huelva i ja tenen plaça assegurada per la següent fase.

04-01-2024 08:00

Aquest dimecres 3 de gener, les Seleccios Catalanes Cadet i Infantil han arrencat de forma espectacular el Campionat d'Espanya de seleccions que enguany es disputa a les localitats d'Aljaraque, Corrales, Gibraleón, Huelva, Palos de la Frontera Punta Umbría. Les quatre Seleccions Catalanes han guanyat els 8 partits que han disputat i han obtingut, a falta de la darrera jornada de la fase prèvia, el bitllet pels quarts de final que es jugaran divendres 5 de gener.

La Selecció Catalana Cadet Femenina dirigida pel seleccionador Lluís Biosca, juntament amb Santa Carrasco, Alba Bonet i Marc Castillo, va estrenar-se superant de forma clara a la Región de Múrcia (73-21) mentre a la tarda el tècnic català va dosificar les seves jugadores tot i superar sense patir a Euskadi (67-41). Aquest dijous (15:30h) tancarà la fase prèvia contra Galicia amb la primera plaça en joc.

D'altra banda, la Selecció Catalana Cadet Masculina, amb el seleccionador Marc Calderón al capdevant i amb Marta Santiago, Xavier Carvajal i Quim Romero en el cos tècnic, ha arrencat de forma contundent i demostrant el seu potencial. Els jugadors catalans van superar al matí a Navarra (81-41) i a la tarda a La Rioja (68-18) exhibint una plantilla llarga i de qualitat. Aquest dijous tancarà la fase de grups al grup B contra Andalucía, una bona prova de foc tot i tenir ja el passi als quarts assegurat.

També està jugant a un nivell molt gran la Selecció Catalana Infantil Femenina que dirigeix el seleccionador Sergi Llurba amb Laura Díaz, Pol Velázquez i Anna Matas. Les catalanes s'han tret la pressió en la seva estrena contra Castilla La Mancha tancant marcador (56-6) i a la tarda ja han demostrat estar amb confiança i molt conjuntades per repetir la mateixa situació contra Extremadura contra qui també han tancat marcador (54-4). Talent a banda, el què tothom té clar és que defensivament és una selecció d'un nivell brutal. Aquest dijous es juga el primer lloc del grup contra Aragó, un bon examen (13:30h).

Per últim, la Selecció Catalana Infantil Masculina entrenada pel seleccionador Raül Laita, juntament amb Joan Florit, Xavi Orois i Ivet Estany, tampoc va fallar i primer va tancar marcador contra Extremadura (62-12) i a la tarda va fer el mateix contra Euskadi (105-55) en un partit on van tancar marcador i on els catalans van demostrar que tenen un talent en atac impressionant, amb molts jugadors que destaquen però que hauran d'apretar en defensa en els creuaments si volen triomfar. Aquest dijous tanquen la fase de grup contra Canàries (15:30h).

Un any més, tots els partits es poden veure en directe per streaming a través de CanalFEB.

A l'expedició catalana a Huelva també han debutat amb èxit els àrbitres catalans Nikita Ergin, Roger Mitjana, Eudald SafontJoan Solans i Remi Tauler.

Resultats i calendari de joc:

Dimecres 3 de gener
09:30h CATALUNYA 56 - 6 Castilla La Mancha (J1 Infantil Femení)
09:30h CATALUNYA 81 - 41 Navarra (J1 Cadet Masculí)
11:30h CATALUNYA 62 - 12 Extremadura (J1 Infantil Masculí)
11:30h CATALUNYA 73 - 21 Región de Múrcia (J1 Cadet Femení)
17:30h CATALUNYA 54 - 4 Extremadura (J2 Infantil Femení)
17:30h CATALUNYA 68 - 18 La Rioja (J2 Cadet Masculí)
19:30h CATALUNYA 105 - 55 Euskadi (J2 Infantil Masculí)
19:30h CATALUNYA 67 - 41 Euskadi (J2 Cadet Femení)

Dijous 4 de gener
13:30h CATALUNYA - Aragón (J3 Infantil Femení)
13:30h Andalucía - CATALUNYA (J3 Cadet Masculí)
15:30h CATALUNYA - Canarias (J3 Infantil Masculí)
15:30h CATALUNYA - Galicia (J3 Cadet Femení)