El CB Santfeliuenc impulsa un projecte solidari a Costa d'Ivori

Projecte solidari del club santfeliuenc i de l'Associació Egala a San Pedro, que compta amb el suport de l'FCBQ a través del seu programa BQSolidari.

08-07-2024 09:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), a través del programa BQ Solidari, segueix donant suport a diferents projectes solidaris vinculats amb el Bàsquet Català. En aquesta ocasió, el Club Bàsquet Santfeliuenc, de la mà amb l'Associació Egala, ha sumat esforços i sinèrgies per a dur a terme, amb èxit, un nou projecte solidari a la localitat de San Pedro, situada al sud de Costa d'Ivori.

La inauguració d'una Escola de Bàsquet per a nens i nenes al municipi africà ha estat l'objectiu final d'aquesta iniciativa, que busca promoure la pràctica del bàsquet en diferents països en vies de desenvolupament.

En aquest sentit, i com a pas previ per tal d'assegurar el bon funcionament a l'hora d'establir el centre a San Pedro, l'entitat santfeliuenca va subministrar el material necessari com pilotes, samarretes, lliurades per l'FCBQ, i calçat esportiu adequat, al que han pogut tenir accés la totalitat de participants.

De forma paral·lela, i com un altre dels aspectes transcendentals del projecte, l'expedició tècnica catalana, desplaçada a terreny ivorià de l'1 al 9 de juliol, ha realitzat sessions de formació per a les entrenadores i els entrenadors locals, de cara a millorar i potenciar els seus coneixements i les seves capacitats per a dirigir equips de bàsquet i entrenaments.

En conseqüència, i com a línia general, aquest projecte a Costa d'Ivori també busca, més enllà de l'esport, contribuir al desenvolupament social i personal dels i de les joves, per a oferir-los més oportunitats d'aprenentage i inclusió a través de l'esport en general, i el bàsquet en particular.

Projectes i iniciatives com aquestes, desenvolupades per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes han estat i seran una constant durant aquesta temporada en l'ecosistema del Bàsquet Català. Tots ells compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors els podreu consultar a l'apartat 'BQSolidari'.