El CB Calella s'uneix al programa BQ Solidari

L'FCBQ, a través del programa BQ Solidari, recolza una nova iniciativa solidària a Anantapur, de la mà del Club Bàsquet Calella i de l'Associació Egala.

05-06-2024 15:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), a través del programa BQ Solidari, segueix recolzant projectes solidaris vinculats amb el Bàsquet Català. En aquesta ocasió, el Club Bàsquet Calella, juntament amb l'Associació Egala, ha impulsat un nou projecte de caire solidari, vertebrat a partir de la creació d'Escoles de Bàsquet, a Antantapur (Índia).

Així doncs, l'entitat del municipi maresmenc s'uneix al programa BQ Solidari, amb l'objectiu d'assegurar que els i les més joves tinguin accés al bàsquet, en centres educatius de l'Assocació Egala, amb la implantació de diverses Escoles de Bàsquet.

Una expedició integrada per entrenadores i entrenadors del club calellenc viatjarà a l'Índia, durant aquest estiu, per tal d'organitzar un Casal d'Estiu i proporcionar formació integral al personal tècnic local. Això permetrà a les nenes i als nens de la regió descobrir el bàsquet i poder endinsar-se en aquest esport i, tanmateix, també contribuirà en el desenvolupament esportiu a la comunitat del país asiàtic.

Aquesta nova proposta solidària s'afegeix a d'altres iniciatives similars ja existents, com les que desenvolupen clubs catalans com la Unió Esportiva Sant Cugat, el QBasket Sant Cugat i la Unió Esportiva Mataró. Cal ressaltar també la tasca que ha dut a terme l'Associació Egala, que ha fomentat les relacions i el treball amb l'Índia, especialment a la zona d'Anantapur, on té la seva seu la Fundación Vicente Ferrer.

Projectes i iniciatives com aquestes, desenvolupades per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes han estat i seran una constant durant aquesta temporada en l'ecosistema del Bàsquet Català. Tots ells compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors els podreu consultar a l'apartat 'BQSolidari'.