Tarragona serà la seu de la 45a Lliga Catalana 2024 ACB

La Lliga Nacional Catalana ACB torna a Tarragona, 2 anys després, i es celebrarà al Palau d'Esports Catalunya els propers 11, 12, 13 i 15 de setembre de 2024.

26-06-2024 16:00

El Palau d'Esports Catalunya de Tarragona serà l'escenari de la 45a edició de la Lliga Nacional Catalana 2024 ACB, que comptarà amb la participació del BarçaBAXI ManresaJoventut BadalonaMoraBanc Andorra, Bàsquet Girona i d'un Força Lleida que ha aconseguit l'ascens a la màxima divisió estatal des de la LEB Or.

45a Lliga Nacional Catalana ACB

La Lliga Nacional Catalana d'equips ACB tornarà a disputar-se, 2 anys després, a la capital de la comarca del Tarragonès. En aquesta ocasió, la competició comptarà amb la presència de BarçaBAXI ManresaJoventut BadalonaMoraBanc AndorraBàsquet Girona i Força Lleida. El Palau d'Esports Catalunya de Tarragona, amb l'organització de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona, acollirà aquesta 45a edició de la Lliga Catalana ACB que es disputarà durant els propers 11, 12, 13 i 15 de setembre de 2024.

La competició constarà d'una fase prèvia amb dos grups de tres equips, que s'enfrontaran tots contra tots, a una sola volta, durant els dies 11, 12 i 13 de setembre, a la pista tarragonina, a les 18:30h i a les 21h.

  • Grup 'A': BARÇA, BÀSQUET GIRONA i MORABANC ANDORRA
  • Grup 'B': JOVENTUT BADALONA, BAXI MANRESA i FORÇA LLEIDA

Els primers classificats accediran a la gran Final, que es celebrarà el pròxim diumenge 15 de setembre, amb horari encara per confirmar. Tots els partits es retransmetran en directe per la Televisió de Catalunya a través del seu canal Esport3. Enguany, una de les novetats de la Lliga Catalana ACB anunciada per TV3 serà l'ús de l'Instant Replay. Més endavant s'exposaran els criteris i detalls tècnics.

L'actual campió de la Lliga Catalana ACB és el Barça, que va imposar-se al BAXI Manresa en el Pavelló Municipal Espai Fruita-Barris Nord de Lleida per un ajustat 81-79, en un partit on va destacar l'escorta argentí Nicolás Laprovittola (10 punts, 8 assistències i 19 de valoració) a les línies blaugranes, així com també l'aler senegalès Brancou Badio (25 punts i 31 de valoració) a les files vermelles.

La darrera ocasió en què el Palau d'Esports Catalunya de Tarragona va acollir aquest esdeveniment va ser fa dues temporades, on el conjunt barcelonista també va proclamar-se campió en derrotar el Joventut Badalona per 82-92. La celebració de la Lliga Nacional Catalana 2022 ACB a la capital del Camp de Tarragona va suposar el retorn del màxim campionat a nivell català a la capital tarragonina després de 27 anys.