CEJ L'Hospitalet aconsegueix l'ascens esportiu a la Lliga Femenina 2

El conjunt hospitalenc i l'equip colomenc han disputat la fase d'ascens a LF2, del 23 al 26 de maig de 2024, a les ciutats andaluses de Huelva i Granada.

27-05-2024 10:00

Les ciutats de Huelva i Granada han estat l'escenari de la fase d'ascens a la Lliga Femenina 2, designades per la Comissió Executiva de la Federación Española de Baloncesto (FEB), que es celebra entre el 23 i 26 de maig de 2024. El CEJ L'Hospitalet A, campió de la primera edició de la Super Copa Femenina, i el Draft Gramenet, sotscampió de la competició en guanyar la Fase Final, han esdevingut els representants del Bàsquet Català en aquesta fase d'ascens per aconseguir plaça a LF2 en el curs 2024-25.

El CEJ L'Hospitalet A de Miquel Molgosa ha aconseguit l'ascens esportiu a la Lliga Femenina 2 per a la propera temporada 2024-25. Els hospitalencs han obtingut un treballat bitllet que bé val un ascens fruit de la seva participació a la fase final de Huelva, amb la victòria en el tercer i decisiu partit contra el Baloncesto Torrelodones per 61-48. Les catalanes, liderades per Judith Turrión (20 punts, amb 6 triples, i 23 de valoració), Paula Barghout (18 punts, 12 rebots i 19 de valoració) i Laia Anducas (10 punts, 12 rebots i 14 de valoració), han signat una brillant remuntada en l'últim període (26-8) per a encapçalar el 'Subgrup 2' i assolir el passaport directe cap a LF2.

Així mateix, el Draft Gramenet de Víctor Calzado ha estat l'altre club català en aquesta fase final, en aquest cas a Granada. Les colomenques, que han realitzat una fantàstica campanya, han caigut com a terceres del 'Subgrup 3', per sota del CB Ciudad de Móstoles i de Tu Alteza Tenerife Central. Tot i les baixes per lesió, les groc-i-negres, que van debutar amb derrota contra el Jardineria Gorbeia Araski, es van referen ràpidament amb un brillant triomf davant del bloc canari per, finalment, competir de valent l'encontre final amb les madrilenyes, amb qui van punxar per 55-52, competint fins la darrera possessió.

Els altres combinats que competeixen per accedir a la Lliga Femenina 2 són l'amfitrió Ciudad de Huelva Gil Piña, CTEIB Andratx, CB Terralfás Delfín Natura SR F Groc, Origen UVA, BT, Cafés Candelas Ensino i Toyota Adareva Tenerife a Huelva, i l'amfitrió CFI Reina Isabel GMASB, Tu Alteza Tenerife Central, Jardinería Gorbeia Araski, Ciudad de Móstoles, Stadium Casablanca, Mondragón Universitatea i Alter Enersun Al-Qázeres Extremadura a Granada.

Les altres 5 places per ascendir de divisó han estat per a CB Terralfás Delfín Natura SR F Groc (Comunitat Valenciana), CB Ciudad de Móstoles (Madrid), Mondragón Universitatea (País Basc), Toyota Adareva Tenerife (Canàries) i l'amfitrió de Granada CFI Reina Isabel GMASB (Andalusia).

Amb aquest ascens, el CEJ L'Hospitalet a agafa el relleu del CEEB Tordera UniGirona com a darrer equip català en ascendir a la categoria de bronze a nivell estatal, en una fase final 2022-23 celebrada a Málaga i Granada.

Tots els partits d'aquesta fase d'ascens s'han pogut veure en directe a través del canal de youtube de la Federación Andaluza de Baloncesto (FAB).

FASE D'ASCENS LF2

1a jornada (dijous 23 de maig)

Subgrup 3 / 11:00h / Draft Gramenet 57 - 59 Jardinería Gorbeia Araski
Subgrup 2 / 13
:00h / Cafés Candela Ensino 68 - 37 CEJ L'Hospitalet A

2a jornada (divendres 24 de maig)

Subgrup 2 / 13:00h / Toyota Adareva Tenerife 67 - 71 CEJ L'Hospitalet A
Subgrup 3 / 13
:00h / Draft Gramenet 69 - 64 Tu Alteza Tenerife Central

3a jornada (dissabte 25 de maig)

Subgrup 3 / 11:00h / Ciudad de Móstoles 55 - 52 Draft Gramenet
Subgrup 2 / 13
:00h / CEJ L'Hospitalet A 61 - 48 BT

Des de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) donem l'enhorabona per l'ascens esportiu a la Lliga Femenina 2 del CEJ L'Hospitalet A, així com també felicitem el Draft Gramenet per la temporada i la seva participació en la fase final.