Lloret trenca la ratxa del JAC Sants i ajusta la zona alta de la Super Copa

Triomf lloretenc contra el líder en una J17 en què Ipsi i Cerdanyola sumen els respectius derbis, i amb Arnau Sanahuja, del CN Sabadell, MVP amb 34 de valoració.

26-02-2024 14:00

La competició masculina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), la Super Copa, arriba a la dissetena jornada amb una destacada victòria del CBU LLORET SAMBA HOTELS, que va posar fre a la brillant ratxa d'un líder en solitari JAC SANTS BARCELONA A amb dotze guanys consecutius, i de la transcendental consecució dels derbis del cap de setmana per part del CB IPSI A i del CB CERDANYOLA AL DIA A.

El conjunt preparat pel tècnic Marc Ciurana va superar el quadre santsenc per 61-54 en un partit de baix tempteig amb bones defenses per part d'ambdós equips. La omnipresència interior d'Amer Mohamed (13 punts, 21 rebots i 26 de valoració) va marcar la diferència a La Selva i va ajudar els lloretencs a gaudir de fins a 19 segones opcions per acabar curtcircuitant el funcionament precís dels de Jordi Garcia, que van punxar a Lloret de Mar després de 12 triomfs seguits. En un tram final igualat, però sempre dominat pels verds, una cistella en suspensió del director de joc local Kevin Jerez Pilotti (14 punts, 6 assistències i 6 recuperacions) va acabar amb les esperances groc-i-liles de capgirar l'electrònic en un Pavelló d'El Molí amb una molt bona entrada. La derrota dels del barri de Sants la va aprofitar el TENEA - CB ESPARREGUERA per a situar-se a la cúpula de la classificació en derrotar EL MASNOU BASQUETBOL per 64-81 al Maresme. Les forces de Norberto Guerra van treure endavant el matx fruit d'una gran primera meitat (29-47 al descans), amb un frenesí anotador en uns vint minuts d'alt ritme i intensitat. El pivot Diego Dias (16 punts, 9 captures i 24 de valoració) va ser el referent dels esparreguerins, que també van comptar amb la clarividència en atac d'Albert Barquets, autor de 14 punts, i de Pau Campaña, amb 17. A les línies de Pol Serra, Eduard Francisco (15 punts i 14 de valoració) va ser el jugador amb millor registre encistellador i de valoració dels blancs.

A dos guanys de distància dels de Garcia i els de Guerra s'hi troba el BÀSQUET MANRESA B, la millor producció ofensiva de la categoria, que va tombar la UE SANT CUGAT NEGRE per 85-68 al Nou Congost. Malgrat un primer compàs controlat pels vallesans, que manaven 20-25, el filial manresà va anar carburant amb el pas dels minuts per a bombardejar, en un excels segon període, la nau santcugatenca amb un efervescent parcial de 31-15. A còpia de triple (fins a 6 en el segon acte), els de Carlos Flores, liderats per Max Gaspà (11 punts) i Paul Maker Bol (18 punts, 11 rebots i 23 de valoració), van desmuntar la defensa d'uns visitants que van tornar a ajustar el xoc al tercer acte (60-54). El dinamisme ofensiu, l'apoderament del rebot (55-40) la fluïdesa en la circulació perimetral va tornar a ser la rèplica definitva dels bagencs, amb una repartida anotació, que va deixar sense resposta finals als de Gabriel Payet, que marxen a mitja taula, abans de rebre el CLUB NATACIÓ SABADELL A en la propera setmana. El combinat nedador va sumar la tercera alegria consecutiva fulminant EL CÍRCOL COTONIFICI BADALONA A, la millor defensa de la competició, per un contundent 80-57. Actuació per emmarcar, des del salt inicial, dels de Jonathan Ramírez, molt sòlids durant una primera part de llibre (44-17), tant en atac com en defensa. La figura d'Arnau Sanahuja va emergir com a estrella dels sabadellencs i MVP, per segona vegada aquesta temporada, de la J17 amb 27 punts, 5 triples, 9 rebots, 4 recuperacions, 7 faltes sofertes i un total de 34 de valoració.

Els electrònics favorables de Lloret i CN Sabadell i la derrota del FC MARTINENC BÀSQUET ha encés de totes totes la zona noble de la Super Copa Masculina, amb els tres planters amb idèntic caseller victoriós, tot i que els del Vallès Occidental compten encara amb un duel pendent per a jugar, previst per a finals del mes de març. En el derbi barceloní de la setmana, el CB IPSI A va vèncer per 74-57 el bloc del Guinardó en una excel·lent funció col·lectiva dels blaus, que escalen posicions amb el seu tercer triomf en els últims cinc encontres. El trident configurat per Roger Masdeu (19 punts i 23 de valoració), Guillem Pérez (17 punts) i Miquel de Jover (15 punts i 22 de valoració) va guiar la nau entrenada per Elio Martínez a signar un important pas cap a la permanència, en una taula fragmentada entre la part alta i baixa, però amb molta igualtat en cada pugna classificatòria. Així mateix, el CB CERDANYOLA AL DIA A va endur-se el derbi comarcal, desfent-se de la resistència del CB RIPOLLET A per 80-78. Com ja va passar al Ramon Martí, una cistella guanyadora d'un Genis Tena (14 punts i 16 de valoració) amb precisió quirúrguica en els instants determinants va tenyir de verd un derbi en què els ripolletencs no van comptar amb el concurs de Roger Vilanova. L'extraordinària intervenció de Pol Brualla (27 punts i 32 de valoració) per segona setmana seguida no va poder brindar els punts victoriosos als blaus, que aguanten l'average particular però veuen com els de Xavi Riera els empaten amb un balanç de 6-11. Finalment, en un altre xoc clau en la cursa per la salvació, el NOU BÀSQUET OLESA A es va retrobar amb el somriure tot assaltant la pista del BARICENTRO BARBERÀ per 66-77. La recuperació de Ruben Morales (15 punts i 23 de valoració) va ser una injecció de moral afegida a una excel·lent sortida dels de Jonathan Quina que, amb un parcial inicial de 12-28, van obligar a remar a contracorrent els barberencs, amb Damià Páez i Sergi Guàrdia com a millors jugadors amb 17 de valoració per cap, des de l'obertura del joc. Aquest resultat representa una victòria amb doble vàlua per als d'Olesa de Montserrat, que remunten l'average i s'anivellen amb els d'Alex Gamero, que presenten un 5-12 actual.