L'Spar Girona supera el Galatasaray a l'anada de 1/4 de final de l'EuroCup Women

Les gironines guanyen per 77-64 l'equip turc i assoleixen un avantatge de 13 punts que defensaran dijous vinent a la tornada, que es jugarà a Istanbul.

23-02-2024 10:00

L'Spar Girona va vèncer per 77-64 el Galatasaray Cagdas Factoring turc en l'anada dels quarts de final de l'EuroCup Women. El conjunt que entrena Roberto Iñiguez, impulsat per una afició que va èmpenyer les locals des de la graderia del Pavelló Municipal Girona-Fontajau, va dominar el matx a partir del minut deu de joc, amb ràpides transicions i un joc dinàmic, amb una repartida anotació i amb fins a sis jugadores per damunt dels 8 de valoració.

Encapçalades per l'efectivitat en el llançament exterior de les bases Sandra Ygueravide (15 punts) i la catalana Laura Peña (14 punts), cadascuna amb 4 triples convertits, les gironines van comptar amb una bona versió de les interiors Marianna Tolo (12 punts) i Regan Magarity (12 punts i 9 rebots), que també van esdevenir un factor clau a nivell defensiu per a contenir la potència interior de les turques, amb Nalyssa Smith com a màxima encistelladora, amb 19 punts.

La tornada, en què les noies preparades per Iñiguez defensaran l'avantatge de 13 punts, arribarà el dijous 29 de febrer a l'Ahmet Comert Sports Hall Bakirkoy d'Istanbul. En la temporada 2017-18, l'equip turc va ser el botxí, en aquesta mateixa instància, de les gironines, en un ben creuament emocionant que es va resoldre per dos punts de diferència. 

Prèviament als quarts de final, les gironines havien liderat amb un ple de victòries el Grup 'B' de la Regular Season, tombant l'InvestInTheWest Enea Gorzow de Polònia, el Piestanske Cajky d'Eslovàquia i el T71 Diddeleng de Luxemburg, i havien derrotat el Cadí La Seu en el derbi català de vuitens de final de la competició.