Emocionant jornada amb finals d'infart a la Super Copa Masculina

Triple guanyador del Lloret, triomf a la pròrroga del Ripollet i remuntada de Cerdanyola i Manresa B en una J17, que es clou el 21 de març, i Pol Brualla MVP (31 de valoració).

19-02-2024 16:00

La competició masculina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), la Super Copa, arriba a la setzena jornada amb el partit ajornat del líder en solitari JAC SANTS BARCELONA A, que abaixarà el teló de la J16 el proper dijous 21 de març a les 21h contra l'enratxat CLUB NATACIÓ SABADELL A, per a donar per finalitzada una 16a tongada en què destaquen els ajustats triomfs a domicili del CBU LLORET SAMBA HOTELS i del CB CERDANYOLA AL DIA A i la consecució d'un derbi comarcal, que es va decidir a la pròrroga, per part del CB RIPOLLET A.

Fins a tres encontres avançats van decorar l'inici d'una apassionant J16, que va arrencar al Guinardó, el passat 5 de febrer, amb la contundent victòria del FC MARTINENC BÀSQUET A davant d'EL MASNOU BASQUETBOL per 94-81. Recital ofensiu dels d'Hugo González per a culminar, de la millor manera possible, una setmana majúscula amb dues victòries. El pivot Hernán Olaguibe (11 punts, 8 rebots i 20 de valoració) va acompanyar, sota el cèrcol, l'alta efectivitat perimetral dels barcelonins, que van convertir fins a 11 triples, per a desxifrar la defensa dels maresmencs, amb Martí Sosa com a màxim encistellador amb 23 punts. Empatats amb els de la Ciutat Comtal, el BÀSQUET MANRESA B va superar EL CÍRCOL COTONIFICI BADALONA A per 57-63 en un matx en què el filial manresà va sentenciar els badalonins en l'últim quart, amb un parcial determinant de 7-17. També de la línia exterior, amb 10 triples transformats, els de Carlos Flores van fuetejar els blancs, que van tenir en Alvaro Puertas el seu millor jugador amb 23 de valoració, fruit d'un doble doble amb 10 punts i 13 rebots.

Els dos guanys més ajustats de la jornada van tenir lloc el divendres 9 i el dissabte 10 de febrer, en dos xocs avançats previs a la celebració de l'ALLSTAR 2024 de la Super Copa. En primer lloc, al Baix Llobregat, el CBU LLORET SAMBA HOTELS va derrotar el NOU BÀSQUET OLESA A per 57-58, amb un triple guanyador, in extremis, d'un inaturable Eduard Garcia, figura ressaltada dels verds amb 24 punts, 10 captures i 30 de valoració. L'aler-pivot dels de Marc Ciurana, que va arrodonir un cap de setmana meravellós com a màxim anotador també de l'ALLSTAR, on també va aconseguir el triple vencedor, va erigir-se com l'estrella dels gironins en un partit en què també va brillar el local Sergi Alà, autor de 14 punts, com a punta de llança d'uns olesans que encara no van poder comptar amb la producció interior de Ruben Morales. Per la seva banda, al Ramon Martí, va emergir la figura de Genis Tena qui, amb dues cistelles espectaculars en l'últim minut, va capgirar l'electrònic a territori esparreguerí per a atorgar una nova alegria al CB CERDANYOLA AL DIA A, que es va imposar per 64-66 al TENEA - CB ESPARREGUERA. Els de Norberto Guerra van controlar el ritme de joc i el marcador fins al darrer període, on els de Xavi Riera, pacients esperant el seu moment, van saber remuntar una complicada sortida per a sumar el segon triomf en els últims tres partits disputats. Diego Dias, amb 13 punts i 13 de valoració, va liderar les forces d'uns verd-i-negres que visitaran El Maresme el pròxim dissabte.

Al Joan Creus, i corresponent al derbi setmanal del Vallès Occidental, el CB RIPOLLET A va tombar el BARICENTRO BARBERÀ per 91-85 a la pròrroga i va trencar la mala dinàmica de resultats que arrossegava des del passat 26 de novembre. El conjunt ripolletenc va remar a contracorrent durant tota una primera meitat amb superioritat barberenca, però va ser capaç de forçar el temps extraordinari amb una valuosa cistella de David Ayuso (12 punts). Als 5 minuts afegits, els de Raúl Jodra, amb el brillant concurs d'un gegant Pol Brualla, MVP de la jornada amb 30 punts, 31 de valoració i 6 triples de 7 intents, van exhibir la seva millor versió ofensiva per a fer esclatar l'eufòria dels seus aficionats i segellar un trepidant derbi comarcal que es va acabar tenyint del blau local. També a la mateixa comarca, però a Sant Cugat del Vallès, la millor estadística en percentatge de tirs de 3 de la temporada, en aquest cas per part de la UE SANT CUGAT NEGRE amb el canó a punt, que va registrar 16 triples de 25, va fer claudicar el CB IPSI A, per 85-68 al Municipal santcugatenc. Ferran Barceló i Marc Figueras, amb 37 punts entre ell i 5 triples per cap, van comandar el festival dels de Gabriel Payet contra un quadre barceloní amb Josep Alet, amb 12 punts i 14 rebots, com a millor jugador. En la J17, els del llangardaix protagonitzaran un atractiu derbi ciutadà amb els del Guinardó mentre que els vermell-i-negres, que també van igualar el rècord de triples anotats en un partit a la categoria (el Martinenc, amb 16), visitaran el Nou Congost.