El 2024 arrenca amb un nou èxit del Bàsquet Català

Les Seleccions Catalanes de formació tornen del Campionat d'Espanya de seleccions Cadet i Infantil amb dues medalles d'or, una d'argent i una de bronze.

10-01-2024 10:00

En el recent disputat Campionat d'Espanya de seleccions Cadet i Infantil de Huelva, Catalunya ha estat l'única en disputar tres de les quatre finals, fent-se amb quatre medalles: dues d'or (Cadet Masculina i Infantil Masculina), una d'argent (Cadet Femenina) i una de bronze (Infantil Femenina). Aquests resultats situen a les Seleccions Catalanes de formació, en aquest inici d'any, al capdavant del bàsquet estatal [veure rànquing clickant aquí] en uns anys on hi ha molta més competitivitat i en la que la diferència de nivell entre les diferents seleccions es va escurçant.

Un nou èxit del Bàsquet Català, dels seus jugadors i jugadores, dels seus entrenadors i entrenadores i, per suposat, dels seus clubs. La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb el seu president Ferran Aril al capdavant, agraeix "molt especialment a tots els clubs que han tingut alguna jugadora o jugador al llarg de tot el procés de preparació, així com la seva magnífica col·laboració". L'FCBQ també dona les gràcies a totes les mares i pares per l'esforç realitzat durant tot el procés. Aril admet que l'èxit de les Seleccions Catalanes en aquests campionats estatals està lligat "a una bona planificació, un treball de molts mesos que ara té el resultat; en definitiva, un reconeixement més al Bàsquet Català i a tota la feina que hi ha darrera per arribar aconseguir aquests grans resultats que arrodoneixen un any de celebració, el del Centenari del Bàsquet Català, i que són una magnífica manera de cloure esportivament aquesta efemèride".

D'altra banda, la responsable de les Seleccions Catalanes de formació de la Federació Catalana de Basquetbol, Mireia Capdevila, es mostra satisfeta pel bon paper de Catalunya en uns Campionats d'Espanya on reconeix que "les Seleccions Catalanes Cadet i Infantil van competir a molt bon nivell durant tota la fase de grups. En l'inici dels creuaments també vam consolidar-nos i vam créixer a nivell grupal, millorant aspectes del joc col·lectiu a mesura que avançavem". Capdevila considera que ha aquesta ha estat "una experiència més per a tots els jugadors i jugadores que esperem que sigui profitosa pel seu desenvolupament com a esportistes i persones" i aprofita per "donar les gràcies als clubs per la feina que fan dia a dia, a les famílies per acompanyar-nos durant tot el procés, als equips tècnics per la feina feta i l'entrega en tot moment i als protagonistes: jugadors i jugadores que van competir en cada partit i que van fer-nos gaudir del seu bon joc".

Pel que fa al medaller, aquest continua dominat per Catalunya amb un total de 98 medalles d’or, 38 d’argent i 23 de bronze. D'aquestes, destacar les dues d'or, una d'argent i una de bronze d'aquest gener de 2024 a Huelva. En categoria Cadet Masculina, la Selecció Catalana va tornar a fer-se amb una medalla d'or sumant ja un total de 27 medalles: 10 d'or, 13 d'argent i 4 de bronze. En noies, la Cadet Femenina arriba a les 30 medalles amb la d'aquest passat diumenge: 19 d'or, 7 d'argent i 4 de bronze. Pel que fa a la categoria Infantil Masculina, Catalunya reedita el títol de campions i arriba a les 35 medalles en aquesta categora: 21 d'or, 9 d'argent i 5 de bronze. Per últim, la Infantil Femenina suma ja 37 medalles en aquesta categoria: 26 d'or, 6 d'argent i 5 de bronze.