En joc la final de la Lliga Catalana AON 2023 EBA

Sol Gironès Bisbal Bàsquet i Mataró Parc Boet disputen, dimecres 6 a les 18:10h, la final de la 42a edició de la competició al Pavelló Municipal de La Bisbal d'Empordà.

05-12-2023 11:00

La Final de la Lliga Nacional Catalana AON 2023 EBA es torna a celebrar, per segona temporada consecutiva, a La Bisbal d'Empordà. Enguany, el Pavelló Municipal de la capital de la comarca del Baix Empordà és l'escenari, dimecres 6 de desembre a les 18:10h, del partit que decideix el títol d'aquesta apassionant 42a edició, que compta amb el protagonisme de l'amfitrió SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET i del MATARÓ PARC BOET.

La competició està organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i s'emmarca dins dels actes del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023) organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol, amb el suport institucional de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, amb CaixaBank i Spalding com a Premium Partners, i el patrocini oficial de Loteries de Catalunya i TGO DX.

El quadre bisbalenc, entrenat pel tècnic Carles Rofes, afronta la cita pel títol acreditant un espectacular i immaculat ple de victòries durant aquesta temporada, tant en el grup 'C-A' de la Lliga EBA com en la Lliga Catalana. Així doncs, els empordanesos, que repeteixen en una final per segon curs consecutiu, encadenen deu victòries seguides en competició domèstica i fan gala d'un excel·lent 5-0 a Lliga Catalana. Els nois dirigits per Rofes, i liderats per Jaume Solé, Xevi Torrent, Toni Espinosa, Isaac Valera i Lamin Dibba, continuen escalant curs rere curs i busquen el premi del seu primer trofeu en aquest campionat davant de la seva afició. El conjunt de La Bisbal d'Empordà, que va derrotar el CB Alpicat a 1/4 (63-59) i es va desfer del DM Group Mollet a semifinals (91-86), arriba al partit després de vèncer l'Andratx balear a domicili, per un emocionant marcador de 85-87 decidit amb una cistella guanyadora de l'aler Espinosa.

A la banqueta visitant hi estarà Mario Lousame com a entrenador d'un equip mataroní que també aspira a sumar el primer títol de la seva història en aquesta competició. Els maresmencs, que es mantenen imbatuts a la Lliga Catalana EBA amb un 5-0, visitaran el Baix Empordà reforçats per la seva bona dinàmica de resultats al Grup 'C-B' de Lliga EBA, on els taronja són segons, per sota del filial del Barça, amb un esplèndid 9-1 com a carta de presentació. Lluint una ratxa de quatre triomfs consecutius, els de Mataró volen assaltar un Pavelló Municipal on els locals no coneixen la derrota, després de tombar la SD Espanyol (102-61) i el Goikid Roser (74-57) a les eliminatòries prèvies a la final. El quadre del renovat Eusebi Millan, encapçalat per les seves figures Pol Bassas, Imanol Martínez, Albert Serra i Arnau Peiró, atansa el matx decisiu havent sotmès la UE Montgat per un contundent 74-88 al Poliesportiu Municipal Sílvia Domínguez en el derbi comarcal del Maresme.

La Final de la Lliga Catalana AON 2023 EBA es podrà veure en directe per streaming a través del canal de Youtube del Bisbal Bàsquet.

L'actual campió de la competició és el filial del Barça en vèncer l'amfitrió Sol Gironès Bisbal Bàsquet per 75-67 en un equilibrat encontre pel títol que va albergar el Pavelló Municipal La Bisbal d'Empordà.

Prèviament a la celebració de la final, la 42a edició de la Lliga Catalana AON 2023 EBA, que ha comptat amb un total de 20 clubs participants, va arrencar amb una fase prèvia que va constar de 5 grups de 4 equips, amb representació d'arreu del territori català. El format de la competició de la fase de grups va ser el d'una clàssica lligueta de tots contra tots, a una sola volta, que va desenvolupar-se durant els caps de setmana del 9-10, 16-17 i 23-24 de setembre. Posteriorment, les eliminatòries de 1/4 de final, a partit únic i a pista del millor classificat, van disputar-se el 12 d'octubre mentre que les semifinals, també a cara o creu, van tenir lloc el passat 1 de novembre, a La Bisbal d'Empordà i a Mataró.

AON

AON, empresa líder en serveis professionals globals, renova el seu compromís i reforça el seu acord amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per a recolzar totes les categories tant femenines com masculines de les Lligues Nacionals Catalanes. AON ja porta 5 temporades vinculat amb la competició i enguany tornarà a donar nom, per segon exercici consecutiu, al títol oficial de la competició 'LLIGUES CATALANES AON 2023'.

Més informació del Centenari a
basquetcatala.cat/centenari