Esparreguera, UE Sant Cugat i JAC Sants s'emporten els derbis de la jornada

L'equip esparreguerí es manté al capdavant de la Super Copa amb el JAC Sants i el Bàsquet Manresa B en una J8 amb Marc Perapoch com a MVP amb 26 de valoració.

22-11-2023 12:45

La competició masculina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), la Super Copa, arriba a una vuitena jornada on ressalten les victòries de la UE SANT CUGAT NEGRE, del líder TENEA - CB ESPARREGUERA i del JAC SANTS BARCELONA A als respectius derbis setmanals, en una taula taula encapçalada per esparreguerins, barcelonins i el BÀSQUET MANRESA B.

El conjunt que entrena Gabriel Payet va trencar la seva ratxa negativa amb un dolç triomf davant de la seva afició, derrotant el CB CERDANYOLA AL DIA A per 70-57. Aquest resultat implica un punt d'inflexió pels locals, que tornen a sumar en un partit ben encarrilat en els trenta primers minuts de joc (46-33), amb una importància afegida com a derbi del Vallès Occidental. L'interior Adrià Amabilino, l'actual jugador més valorat de la categoria, va tornar a imposar la seva llei a la pintura i es va enfilar fins als 11 punts, 18 rebots i 24 de valoració, fent imperar la força a la zona dels de Sant Cugat (57-46 en rebots) com a antídot a l'endollat canell d'Alejandro Rodríguez (17 punts amb 5 triples convertits), indiscutible referència ofensiva dels cerdanyolencs a territori santcugatenc.

A Olesa de Montserrat, en un trepidant derbi del Baix Llobregat entre el NOU BÀSQUET OLESA A i el TENEA - CB ESPARREGUERA amb accent 'familiar', el líder esparreguerí va superar el quadre d'Andrés Joya per un ajustat 65-69. El combinat preparat per Norberto Guerra va ensenyar les dents en un immillorable primer període (5-26), que va obligar els olesans a remar a contracorrent des de l'inici d'un matx amb càlid ambient de retrobaments. Tot i això, els de Joya no li van perdre la cara al partit i van anar escurçant distàncies, de forma progressiva, fins arribar a situar-se a dues possessions a manca d'un minut. No obstant, els verd-i-negres, comandats per Diego Dias (17 punts, 9 captures i 21 de valoració), no van deixar escapar el setè guany consecutiu abans de rebre, la setmana vinent, el bloc santsenc al Ramon Martí en un matx d'alt voltatge, amb la primera plaça com a premi.

Els de Jordi Garcia visitaran el feu d'Esparreguera amb la moral pels núvols, i havent sumat la cinquena alegria consecutiva, desdibuixant un rival directe com el FC MARTINENC BÀSQUET A per 92-56. El Centre Esportiu La Bordeta va vibrar amb un derbi barceloní dominat pels groc-i-liles, que també van comptar amb l'MVP setmanal en la figura de Marc Perapoch, autor de 23 punts, 5 rebots i 26 de valoració, per a desmuntar els del Guinardó, amb Pol Barbecho com a màxim encistellador amb 16 punts, que van acusar en excés la determinant primera meitat (54-21 al descans). Per la seva banda, el poderós filial manresà va allargar la seva excel·lent dinàmica competitiva amb el 6è triomf seguit després d'abatre el BARICENTRO BARBERÀ per 66-54. Els de Carlos Flores van haver de remuntar la bona posada en escena vallesana, amb un parcial inicial de 16-24. Controlant el rebot (58-42), gaudint d'abundants segones opcions (20 rebots ofensius), i guiats per un atac coral amb Paul Maker Bol com a punta de llança amb 14 punts, els bagencs van acabar capgirant la bona feina barberenca, recuperant el pols des de la defensa en una notable segona part (36-19).

Al Vallès Occidental, el CBU LLORET SAMBA HOTELS va aconseguir una victòria de prestigi tombant el CLUB NATACIÓ SABADELL A per 55-65. L'afinada bateria exterior dels de Marc Ciurana, que van transformar 11 triples a la pista sabadellenca, i la superioritat física a la zona (40-51 en rebots), va ajudar els lloretencs a apoderar-se d'uns punts capitals per a continuar instal·lats en les cinc primeres posicions del grup i anar omplint la bossa de victòries contra perseguidors immediats. Edu Garcia, amb un doble doble traduït en 14 punts i 10 rebots, va esdevenir el membre més encertat dels de La Costa Brava, que van tenir un malson permanent en Nil Deix, novament el més destacat a les línies entrenades per Jonathan Ramírez, amb 18 punts. La bona sintonia d'EL CÍRCOL COTONIFICI BADALONA A va prosseguir a La Plana, on els de Pere Lluís Corominas van vèncer EL MASNOU BASQUETBOL per 65-56 i van enllaçar la seva tercera victòria seguida. La millor defensa de la lliga va aparèixer a Badalona en el moment decisiu, a un últim quart que va acabar amb un electrònic de 19-10, en què els blancs van congelar l'arsenal masnoví. Els 18 punts, 8 rebots i 22 de valoració de Max Planas van sobresortir en el bàndol local mentre que el doble doble de Joan Haro, amb 17 punts i 11 rebots, van ser les xifres individuals més assenyalades en la nau dels de Pol Serra, que buscaran retrobar-se amb el triomf en una cita transcendental al Maresme a la J9 amb la UESC com a oponent. Els dos primers actes, amb un acumulat de 43-29, van marcar decantar la balança en favor del CB RIPOLLET A de Raúl Jodra, que va sotmetre el CB IPSI A per 71-63 al Joan Creus. El base Roger Vilanova (9 punts, 6 assistències, 9 faltes rebudes i 21 de valoració) va liderar la disciplina ripolletenca al camí del triomf, ben acompanyat per l'actuació d'Antonio Quiros (10 punts i 15 rebots) i de Manel Álvarez (12 punts). A les files barcelonines, Guillem Pérez, amb 15 punts, va ser el millor jugador dels d'Alejandro Avilés, que se les veuran amb el planter de Lloret de Mar en la propera jornada.