Bàsquet Girona, darrer semifinalista de la Lliga Catalana AON 2023 ACB

El conjunt gironí supera el MoraBanc Andorra per un 84-89 a la pròrroga en l'eliminatòria prèvia de la competició.

07-09-2023 22:00

La Lliga Nacional Catalana d'equips ACB tornarà a disputar-se, 5 anys després, a la capital de la comarca del Segrià. En aquesta ocasió, la competició compta amb la participació del Barça, el Joventut Badalona, el BAXI Manresa, el Bàsquet Girona i el MoraBanc Andorra, que torna a la màxima divisió estatal fruit del seu ascens des de la LEB Or.

El Pavelló Municipal Espai Fruita-Barris Nord de Lleida acollirà aquesta 44a edició de la Lliga Catalana ACB, que es celebrarà l'11 i 12 de setembre de 2023.

L'eliminatòria prèvia per a la Final a Quatre, amb un passaport classificatori cap a Lleida com a premi, se l'ha emportat el Bàsquet Girona en vèncer per 84-89 a MoraBanc Andorra en el Pavelló de Govern andorrà. Una excel·lent posada en escena gironina, amb un parcial de 4-15 inicial, ha permès controlar els primers compassos als visitants, més intensos i encertats de cara a cistella. El 15-21 al final del primer període ha esperonat els andorrans, colpejats per les baixes, amb Aaron Ganal (12 punts) com a bandera, amb 10 punts al descans. Els blaus s'han arribat a col·locar per damunt a l'electrònic (28-27), però els nois entrenats per Salva Camps han tornat a controlar el ritme del joc i, encapçalats per l'americà Markel Brown (15 punts), han aprofitat per marxar al descans per davant (36-41).

A la represa, els vermells han tornat a agafar la directa per enlairar-se novament al marcador. Un temps mort de Natxo Lezcano ha revifat els seus jugadors que, liderats per Juan Rubio (17 punts), s'han apuntat el tercer acte (15-13), marcat per la defensa d'ambdós planters. La bona sintonia andorrana ha prosseguit en l'arrancada de l'últim quart, arribant a igualar el matx (62-62, a falta de 5 minuts). Un triple i un 2+1 consecutiu del franctirador Andrew Goudelock (19 punts) ha situat el màxim avantatge provisional pels de Lezcano (68-62). El rebot ofensiu gironí i la bona feina del polivalent aler francès Yves Pons han aconseguit equilibrar el matx (71-71) a manca d'un minut. Una cistella de l'exterior nigerià Stan Okoye i un tir lliure han posat contra les cordes els visitants (74-71) que han forçat la pròrroga amb un triple estratosfèric de l'anotador Brown. En el temps extraordinari, la major fluïdesa i efectivitat ofensiva dels de Camps, amb Gyorgy Goloman com a màxim encistellador amb 17 punts, ha decantat la balança pels de Girona per 84-89.

Natxo Lezcano, entrenador del MoraBanc Andorra:

'Estic molt content amb l'actitud i l'esforç dels meus jugadors. En línies generals estic satisfet amb el rendiment, fins i tot hem arribat a tenir el tir per guanyar, tot i que encara hem de millorar en molts aspectes. Buscarem aprofitar que no juguem la Final a Quatre de la Lliga Catalana per a recuperar els lesionats i treballar'

Salva Camps, entrenador del Bàsquet Girona:

'És un partit que ens serveix per continuar treballant de cara a l'inici de lliga. El que em preocupa ara és fer les coses bé, més enllà de guanyar o perdre. Dilluns ens hem guanyat el dret a competir contra el Barça i esperem poder continuar millorant abans i durant aquest partit'

El Bàsquet Girona es veurà les cares amb el Barça en la segona semifinal (20:45h) del dilluns 11 de setembre a territori lleidatà, mentre que el Joventut Badalona i el BAXI Manresa protagonitzaran l'altre matx de semifinals, previst per a les 18:30h.

Els dos equips guanyadors disputaran la Final, que arribarà el dimarts 12 a les 20:45h mentre que els perdedors jugaran pel 3r i 4t lloc a les 18:30h. Tots els partits es retransmetran en directe per la Televisió de Catalunya a través del seu canal Esport3.

L'actual campió de la Lliga Catalana ACB és el Barça, que va imposar-se al Joventut de Badalona en el Palau d'Esports Catalunya de Tarragona per 82-92, en un partit que va erigir l'escorta argentí Nicolás Laprovittola com a MVP amb 12 punts i 20 de valoració.

VENDA D'ENTRADES

A través del web flleida.cat es poden adquirir les entrades per gaudir de la Lliga Nacional Catalana AON 2023. Es tracta d’abonaments per veure els quatre partits (semifinals, 3r i 4t lloc i final), amb un preu de 15€ per a les persones abonades del Força Lleida, i de 25€ per a les persones no abonades. Així mateix, les federades i els federats comptaran amb un preu especial de 10€, que hauran de comprar a les oficines del Força Lleida (dies laborables de 18h a 20h); i a les taquilles del pavelló (el dia de partit).

AON

AON, empresa líder en serveis professionals globals, renova el seu compromís i reforça el seu acord amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per a recolzar totes les categories tant femenines com masculines de les Lligues Nacionals Catalanes. AON ja porta 5 temporades vinculat amb la competició i enguany tornarà a donar nom, per segon exercici consecutiu, al títol oficial de la competició 'LLIGUES CATALANES AON 2023'.