S'apropa el 2n Torneig Internacional de Combinats Femenins Sots-21

Sant Feliu de Llobregat acollirà, el 29 i 30 de juny, la 2a edició d'un esdeveniment amb la presència d'equips catalans, estatals i europeus.

19-06-2024 13:45

El Palau Municipal d'Esports Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat serà l'escenari, aquest proper cap de setmana del 29 i 30 de juny de 2024, d'una immillorable activitat de tancament del 3n Programa Mentoria d'Entrenadores en forma de la 2a edició del Torneig Internacional de Combinats Femenins Sots-21.

Enguany, el torneig permetrà gaudir novament del Bàsquet Femení Català en les primeres edats sènior, amb jugadores d'una gran projecció de futur. Esdevindrà el colofó final dels 3 entrenaments que han protagonitzat els dos combinats catalans, al llarg de la temporada, dins del procés de mentorització del grup d'entrenadores que dirigiran els equips. Aquests 2 conjunts catalans competiran amb els convidats internacionals del Vibball Echternach de Luxemburg, un bloc configurat per jugadores sènior i Sots-21, i del Notthingham Wildcats d'Anglaterra, sumats a un combinat de les Illes Balears i a un altre provinent de la Comunitat d'Aragó.

Així mateix, i en el marc del Torneig Internacional de Combinats Femenins Sots-21, també estan previstes activitats paral·leles gratuïtes i obertes a tot el públic assistent, de caire formatiu. Dissabte 29 de juny a les 17h serà el torn del clínic 'Contraatac: pas previ a l'atac posicional', dirigit per l'entrenadora superior de bàsquet, Pili Bilbao. L'activitat validarà dues hores del Bloc de Pràctiques dels cursos de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ). Tot seguit, a les 18:30h, arrencarà la Presentació del Projecte PROMISE (Erasmus+), a càrrec de l'equip tècnic del Projecte Bàsquet Femení de l'FCBQ.

A més a més s'oferirà l'exposició de Bàsquet Femení: 'Introducció a la Història del Bàsquet Femení a Catalunya. Referents del Bàsquet Femení a Catalunya'. També cal destacar la col·laboració del Club Bàsquet Santfeliuenc i de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en la organització i suport de l'esdeveniment. La competició comptarà amb el recolzament de l'àrea de Salut de l'FCBQ, en el servei de fisioteràpia, amb la figura de la fisioterapeuta Núria Cabrera, que ha assistit a totes les diferents sessions d'entrenament, realitzades a les localitats de Sant Andreu de LlavaneresVilanova i la Geltrú i Martorell, els passats diumenges 21 de gener, 17 de març i 2 de juny, respectivament.

El desenvolupament del Torneig Internacional de Combinats Femenins Sots-22 es podrà seguir a través del web oficial del Programa Mentoria d'Entrenadores. Aquests equips estan integrats per jugadores de diferents clubs del Bàsquet Català, l'Agrupació Bàsquet Premià, el Bàsquet Draft Gramenet, el BQ Sabdell Sud, el CB Femení Cerdanyola, el CB Femení Sant Adrià, el CB Granollers, el CB Igualada, el Club Bàsquet Samà Vilanova i la Geltrú, el Club Joventut Les Corts, el Manresa Club Bàsquet Femení 2021 i el TGN Bàsquet Club. A banda de donar espais i visibilització a les entrenadores, des del Programa de Mentoria es va considerar la necessitat de donar continuïtat a joves jugadores en els seus primers anys de l'etapa sènior.

Combinat 1:

Entrenadora principal: Ona Prat
Entrenadores ajudants: Ingrid Labrador, Meritxell Gasulla i Elena Pagès

Combinat 2:

Entrenadora principal: Paula Ibáñez
Entrenadores ajudants: Cèlia Garcia, Maria Costa i Andrea Muñoz

Aquest curs, els dos combinats de Catalunya presenten una selecció de les millors jugadores en actiu que competeixen a les categories de Super Copa, 1a i 2a Categoria Femenina i 1a Territorial Femenina de l'FCBQ. La iniciativa, que s'emmarca en el 3r Programa Mentoria d'Entrenadores, dins del projecte del Bàsquet Femení, va tenir una càlida acollida per part dels clubs, entenent les necessitats d'impulsar el treball tant de les seves entrenadores com de les seves jugadores.

La 3a edició del Programa Mentoria d'Entrenadores, que treballa transversalment amb altres departaments de l'FCBQ, està comandat per un Grup de Treball potent, que ofereix un suport proper, permanent i individualitzat a les mentoritzades. Liderat per la Directora del Projecte Sílvia Font, entrenadora del Segle XXI i titulada superior, aquest cercle de treball es vertebra a través de les mentores Anna Farrés, Paula Pla, Montse Gallegos, Marta MiraOlga VàzquezAnna Busquet i Eli Novell, que treballen arreu del territori.

El projecte Bàsquet Femení, que té el recolzament de l'Institut Català de les Dones, és una iniciativa transversal de la Comissió del Bàsquet Femení de la Federació Catalana de Basquetbol amb l'objectiu d'arribar a tots els agents implicats en el món del bàsquet, i que parteix d'un concepte molt clar: buscar la conscienciació i la sensibilització de la necessitat d'un canvi.

Sota el lema #DemanaCanvi i de la seva nova marca corporativa específica, aquest projecte disposa una estructura marcada, que neix d'un programa constituït per diversos eixos que el vertebren, i d'una sèrie d'accions a impulsar i potenciar. Es tracta d'un projecte viu, dinàmic, i que anirà evolucionant sempre, perquè es vol la implicació de totes les parts i això fa que pugui anar variant, això sí, sempre basant-se en els eixos i objectius inicials establerts.