El Roser s'emporta el derbi barceloní de la jornada a la Super Copa Femenina

Triomfs dels 4 primers classificats en una J17, que es tanca dimecres, amb una gran remuntada del Joventut Les Corts i amb Sira Beltran com a MVP amb 20 de valoració.

19-02-2024 15:30

Dissetena jornada de la Super Copa, la competició femenina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb triomfs contundents dels quatre primers classificats, amb el DRAFT GRAMENET mantenint la seva condició de líder en solitari, el CÀMPING BIANYA ROSER A apuntant-se el derbi barceloní, el WECOLORS - AB PREMIÀ donant continuïtat al seu brillant estat de forma actual, i el JOVENTUT LES CORTS segellant una extraordinària remuntada.

El conjunt colomenc va fer valer un excel·lent tercer període (7-19) per a certificar un desplaçament complicat al Guiera, on va tombar el PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA per 42-53. El domini del rebot, especialment en l'ofensiu que va concedir fins a 16 oportunitats de segones opcions, va recolzar la bona actuació coral de les de Víctor Calzado, encapçalades per l'anotació d'Andrea Maria Cojocariu (15 punts), i per la bona feina sota el cèrcol de Merche Carrillo (15 de valoració, amb 10 captures) i de Joana Navarro (11 de valoració). A les línies d'Albert Roig, Alba Lago, amb 15 punts i 6 rebots, va ser la jugadora més destacada de les verdes, que visitaran Premià de Mar en la J18. Igualades amb un balanç de 14-3, tant el CEJ L'HOSPITALET A com el MANRESA CBF A van vèncer amb comoditat el CB PRAT - MONTIBELLO i el LOQUILLO FEMENÍ SANT ADRIÀ, respectivament.

Les hospitalenques van treure endavant la seva sortida al Joan Busquets, superant el bloc potablava per 54-71, en un matx encarrilat per les visitants a partir del segon quart. No obstant, no va ser fins l'últim compàs en què les negres van posar la directa i van assegurar el guany, amb un parcial de 10-24, que va ensorrar les possibilitats de les pratenques de conduir el duel cap a un final ajustat. Carla Bello (15 punts i 8 rebots) i Miriam Tajahuerce (11 punts) van ser les dues components que més van brillar a les files blanc-i-blaves mentre que Judit Ortiz (13 punts i 19 de valoració) i Judith Turrión (16 punts, amb 4 triples convertits, i 18 de valoració) van liderar la disciplina del Llobregat. Al Nou Congost, i en un partit avançat que es va disputar dimecres 14 de febrer, el quadre manresà va vèncer el planter adrianenc per 66-51, en un encontre que va comptar amb la presència de l'MVP provisional de la jornada, una Sira Beltran que va acreditar 20 de valoració, fruit de 6 punts, 6 rebots, 6 assistències i 4 faltes rebudes. La completa i rodona funció de la directora de joc manresana va guiar la tornada de les de Marc Rovirosa al camí guanyador, secundada per la producció en atac de Clàudia Gener (14 punts), Júlia Soteras (12 punts) i Carla Ortas (10 punts). Les bagenques reforcen la seva confiança abans d'afrontar una setmana transcendental en què rebran el CÀMPING BIANYA ROSER A, el quart classificat.

Les roserenques van sumar el derbi barceloní de la J17, també en un xoc avançat que es va celebrar el passat divendres 9 de febrer, després de derrotar el SESE A, un rival directe en les aspiracions capdavanteres, per 60-50. Les noies preparades per Sergi Alamillo van signar el 2-0 particular amb les de Virrei Amat, que van controlar el ritme a l'Estació del Nord durant tres períodes, amb parcials favorables a les d'Enric González, però que no van aguantar l'empenta de les locals en un determinant tercer acte (24-9). Inés Perezpayá (15 punts), de les vermell-i-negres, i Laura Hualde (15 punts i 16 de valoració), de les blaves, van ser les més destacades del derbi de la Ciutat Comtal. A la capital del Vallès Oriental, el WECOLORS - AB PREMIÀ va ampliar, una setmana més, la seva bona ratxa competitiva, amb la tercera victòria consecutiva a la pista del CB GRANOLLERS 1, a qui es va imposar per 47-59. La bona defensa col·lectiva i la magnífica posada en escena de les d'Alejandro Álvarez, comandades per Alba Vera i Judit Valls, ambdues amb 17 de valoració, que es va allargar durant tota la primera meitat (21-36), va deixar sense marge de maniobra les granollerines, amb la base Sònia Sardà (17 punts) com a figura, que van poder escurçar lleugerament les distàncies en el tercer temps. Finalment, i a falta de la recuperació del partit pendent de la jornada entre el TGN BÀSQUET A i l'INTERSPORT OLARIA - SAMÀ VILANOVA, que tindrà lloc dimecres 21 de febrer a les 21h al Sagrat Cor tarragoní, el JOVENTUT LES CORTS va protagonitzar la remuntada del cap de setmana contra l'EVENTS - CB IGUALADA, a qui va acabar sotmetent per 58-47. Un parcial demolidor de 23-7 en l'últim quart, amb un 11-0 inclòs en els darrers tres minuts de joc, va dictar sentència al Parc de la Bederrida per a les de César Fernández, que van assolir la seva quarta alegria de la temporada. Claudia Hernández, amb 21 punts i 5 rebots, va tornar a brillar amb llum pròpia com a referència indiscutible de les groc-i-verdes, que agafen forces per a mesurar-se amb el líder, dissabte vinent, a La Bastida.