L'AB Premià es retroba amb el triomf a la Super Copa Femenina

Les premianenques tornen a guanyar en una J11 amb victòries de pes dels líders Draft Gramenet i Manresa CBF, i amb Laia Anducas com a MVP amb 29 de valoració.

04-12-2023 15:00

Onzena jornada de la Super Copa, la competició femenina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb el DRAFT GRAMENET i el MANRESA CBF A reafirmant la seva candidatura a liderar una taula on colomenques i manresanes amplien distàncies respecte el tercer classificat.

L'equip que dirigeix Víctor Calzado va superar el CEJ L'HOSPITALET A per 50-48 en un partit d'alt voltatge que definia provisionalment el liderat del grup, juntament amb el bloc bagenc. Així doncs, la setena victòria consecutiva groc-i-negra permet obrir forat a les locals, que van imposar la llei de la millor defensa de la categoria i van neutralitzar l'atac més poderós de la competició. La fiabilitat defensiva de les de Santa Coloma de Gramenet i l'aparició de la base Marina Laborda, autora de 13 punts, 10 rebots i 20 de valoració, va fulminar les hospitalenques, que van comptar amb una extraordinària Laia Anducas, MVP de la setmana amb 13 punts, 10 rebots, 5 assistències, 4 recuperacions per un total de 29 de valoració. L'escorta de les de Les Planes, acompanyada per la pivot Paula Barghout (15 punts), van encapçalar les del Llobregat, que mantenen la tercera posició però, tanmateix, es troben a dos encontres del cim classificatori.

Empatades amb el Draft hi està el quadre de Manresa, que va trencar la bona ratxa del SESE A, a domicili, per un ajustat 39-47. Les de Marc Rovirosa van donar una ràpida rèplica a la bona sortida de les barcelonines (12-5) i, amb un parcial acumulat de 27-42, van acabar remuntant el matx i assaltant Virrei Amat. La teranyina defensiva de les del Bages, la segona millor defensa de la lliga, va tornar a il·luminar el triomf amb una destacada presència de l'interior Carla Ortas (18 punts, 5 rebots i 15 de valoració) i de l'exterior Queralt Ribera (11 punts). La tercera millor dinàmica del grup la llueix el CÀMPING BIANYA ROSER A, que va sumar el tercer triomf seguit davant del CB GRANOLLERS 1 per 69-53 a l'Estació del Nord. Les roserenques van sotmetre les granollerines a partir d'un primer quart brillant, que va acabar amb un parcial de 20-6 amb què van decantar la balança. El control rebotejador de les del Fort Pienc (51-33 en rebots) va colpejar en excés les de Josep Miquel Bossacoma, que van tenir novament en Sònia Sardà, amb 18 punts, el seu far ofensiu.

A Premià de Mar, el WECOLORS AB PREMIÀ va certificar una victòria balsàmica després de derrotar l'INTERSPORT OLARIA - SAMÀ VILANOVA per 58-45. Alba Vera i Bruna Vila, amb 34 crèdits de valoració combinats, van comandar la fantàstica posada en escena premianenca que, a través d'un inici pletòric amb un 33-15 al descans, van encarrilar el seu retrobament guanyador. A les files vilanovines, Mireia Creixell, amb 14 punts, 6 rebots i 15 de valoració, va ser la màxima anotadora de les d'Òscar Andreu. En un altre duel de la zona baixa, el guany local també va ser el denominador comú amb el 69-51 favorable al JOVENTUT LES CORTS, que va abatre el CB PRAT - MONTIBELLO al Parc de la Bederrida. La parella de ball formada per Clàudia Hernández (17 punts i 21 de valoració) i Marina Garcia (14 punts i 19 de valoració) va ser un malson per a unes pratenques, amb el doble doble de Carla Bello (20 punts, 12 captures i 26 de valoració) opositant a MVP, que no van poder minimitzar la gran entrada en partit del bloc d'Alfred Benages (40-25).

A la part alta de la taula, el PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA i el LOQUILLO FEMENÍ SANT ADRIÀ van consolidar les seves posicions capdavanteres amb dos importants resultats contra el TGN BÀSQUET (58-51) i l'EVENTS - CB IGUALADA (42-48), respectivament. Les vallesanes van jugar uns trenta primers minuts a un alt nivell, portant la brúixola del joc i, amb els dobles dobles d'unes desenfrenades Esther Murat (20 punts, 10 rebots i 27 de valoració) i Alba Lago (15 punts i 15 rebots), van ajusticiar les tarragonines, amb Laia López (18 punts i 21 de valoració) com a component més endollada. Per la seva banda, les adrianenques van fer valer una intensa defensa que, sumada al desencert igualadí, va atorgar la tercera alegria en els últims quatre partits disputats a les de Sergi Curto, amb una invervenció a remarcar de la base Irene Asensio, autora d'11 punts. En la propera setmana, les liles posaran a prova el seu dolç moment de forma rebent la visita del líder al Marina Besòs.