Cicle de xerrades sobre salut per àrbitres

De la mà del nutricionista Nacho Escribano, ja es poden recuperar les xerrades que va impartir sobre alimentació i hidratació, suplementació alimentària, així com l'ebook específic sobre nutrició en l'arbitratge.

12-03-2024 13:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), a través de la seva Àrea de Salut i el seu Comitè i Escola d'Àrbitres, va organitzar durant aquests mesos de febrer i març, dues interessants xerrades sobre la salut dels i de les àrbitres.

Obertes a tot el col·lectiu arbitral, aquestes xerrades impartides pel nutricionista esportiu Nacho Escribano, amb la col·laboració de la Dra. Silvia Treviño, metgessa de l'esport i coordinadora de l'Àrea de BQ Salut de l'FCBQ, ja es poden recuperar al canal YouTube de l'FCBQ

El cicle de xerrades es va iniciar dijous 22 de febrer amb una primera sessió centrada en alimentació i hidratació mentre que dimecres 6 de març es va tractar la suplementació alimentària en l'arbitratge.

CICLE XERRADES SALUT ÀRBITRES

- Alimentació i hidratació

- Suplementació alimentària

Nacho Escribano, nutricionista esportiu, investigador i docent en nutrició i esport, i nutricionista esportiu del Baskonia (ACB/Euroleague/U18) amb un Máster en Alt Rendiment Esportiu, també ha compartit amb el Bàsquet Català el seu e-book sobre nutrició específica en l'arbitratge del basquetbol. 

BQSalut és una de les àrees integrades dins de la Federació Catalana de Basquetbol i que té l'objectiu de reduir la sinistralitat en el Bàsquet Català mitjançant la formació i prevenció de lesions dels federats. Aquesta àrea compta amb la col·laboració de la metge especialista en medicina de l'esport, Dra. Sílvia Treviño, i des d'aquesta també es dóna suport a l'organització de xerrades, jornades i webinars formatius; es publiquen manuals i articles sobre pautes i consells pels nostres esportistes, o es porten a terme diferents programes com el relacionat amb 'càncer i esport' o el de 'detecció i prevenció de lesions' entre d'altres.