El FC BARCELONA LASSA campió, per setena vegada consecutiva, de la Regal XXXVI Lliga Nacional Catalana ACB

El FC BARCELONA LASSA s'ha proclamat, per setena temporada consecutiva, campió de la Regal XXXVI Lliga Nacional Catalana ACB en superar al MORABANC ANDORRA per 65-68 en una final disputada al Palau d'Esports de Granollers i dins els actes de Granollers, Ciutat del Bàsquet Català 2015.

26-09-2015 00:00

El conjunt de Xavi Pascual ha derrotat al MORABANC ANDORRA per 65-68 i s’ha proclamat campió de la Regal XXXVI Lliga Nacional Catalana ACB. El trofeu Regal MVP ha estat per Pau Ribes, amb 26 punts, 3 rebots i 3 assistències. Els blaugranes han fet història en aquesta competició aconseguint ser el primer equip que guanya aquest títol set vegades consecutives.

El MORABANC ANDORRA ha sortit molt connectat al partit amb un parcial de 6-0 en els primers minuts i sòlid en defensa evitant les cistelles del Barça. El jugador de l’equip andorrà Betinho Gomes ‘Beto’ ha liderat l’equip en el primer quart anotant 5 punts i generant ocasions per al seu equip. Al FC BARCELONA LASSA li ha costat arrencar l’enfrontament, però cap al final del quart han augmentat el ritme d’atac i s’han posat a només 2 punts del seu rival (16-14).

En el segon quart, el conjunt dirigit per Joan Peñarroya ha estat superior als blaugranes i ha aconseguit fins una diferència de 13 punts respecte el seu rival. El Barça, molt desencertat en els tirs exteriors (0/6 en triples), no ha trobat la manera de fer punts en aquest segon quart i ha marxat al descans a 11 del MORABANC ANDORRA (34-23).

A la represa, semblava que el FC BARCELONA LASSA reaccionava amb una bona actuació del base Pau Ribas, que ha anotat 8 punts, però el MoraBanc Andorra s’ha crescut i ha seguit la mateixa línia de tot el partit gràcies a Shawn Jones, que ha fet 6 punts i ha agafat 6 rebots. El tercer període ha acabat 53-40.

En el darrer quart, dos triples seguits d’Oleson i Satoransky han acostat als blaugranes en el marcador i ha agafat la confiança per afrontar el final de partit. Ante Tomic ha dominat el joc interior d’atac del Barça amb 6 punts consecutius i una actuació estel·lar de Pau Ribas (11 punts) ha posat al Barça dins del partit. A tot això, s’ha sumat el cansament de l’Andorra, que tenia moltes dificultats per anotar tirs exteriors i, finalment, el FC BARCELONA LASSA s’ha endut la victòria per 65-68 i s’ha proclamat campió de la Regal XXXVI Lliga Nacional Catalana ACB, convertint-se amb el primer equip que aconsegueix aquest títol set vegades consecutives.

Joan Peñarroya, entrenador del MORABANC ANDORRA:
“Nosaltres hem perdut el partit, el nostre últim quart ha estat molt dolent, ens hem equivocat i hem pres males decisions”.
“A la primera part cap dels dos equips ha estat encertat, però el nostre treball defensiu ha estat molt bo”.

Xavi Pascual, entrenador del FC BARCELONA:
“Circulàvem molt bé la pilota, i trobàvem bons tirs exteriors, però no hem estat encertats”.
“El Pau Ribas ha vingut per ser un jugador important i així ho ha demostrat”.
“Felicitats a la ciutat de Granollers per tenir la Lliga Catalana i a la Federació per la organització.”
“Sempre he intentat dignificar aquesta competició, sempre venim amb tots els jugadors, volem competir”.

Ante Tomic, jugador del FC BARCELONA:
“Hem partit perquè hem tingut un mal percentatge de tir, però l’important és que hem guanyat”.
“Estem molt contents per la victoria. S’ha de guanyar com un equip i jugar com un equip”.