Draft i CEJ L'Hospitalet no fallen i el títol es decidirà a l'última jornada

Triomfs dels líders en una J25 amb un SESE que accedeix a la Fase de Classificació en format F4, i amb Paula Barghout com a MVP amb 33 de valoració.

30-04-2024 11:00

Vint-i-cinquena jornada de la Super Copa, la competició femenina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb un DRAFT GRAMENET i un CEJ L'HOSPITALET A que deixen obert el desenllaç per a la consecució del primer títol de lliga fins a l'última setmana, després dels triomfs a La Bastida i al Pavelló Municipal de Premià de Mar. En aquesta J25 també s'han produït les victòries del SESE A, que segella matemàticament el seu accés a la Fase de Classificació en format Final a Quatre, el CÀMPING BIANYA ROSER A, que s'acosta a certificar el cinquè lloc, el PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA, l'EVENTS - CB IGUALADA i el TGN BÀSQUET A, que garanteix la seva permanència.

El conjunt dirigit per Víctor Calzado, que depèn d'ell mateix per assolir el trofeu, va superar el LOQUILLO FEMENÍ SANT ADRIÀ per 72-43 en un partit que van arrencar amb molt bon peu les adrianenques (16-21 en acabar el primer acte), encapçalades per l'exterior Gemma Alvaro (11 punts i 13 de valoració). Sòlides sota el cèrcol (47-32 en el rebot) i letals des de la llarga distància (11 triples), les locals van anar capgirant el guió inicial i van completar una excel·lent segona meitat, especialment en tasques defensives corals, per a efectuar un parcial demolidor de 40-12, amb una destacada presència de Lara Sanchez (17 punts i 21 de valoració). Per la seva banda, al Maresme, una gran primera part del WECOLORS - AB PREMIÀ, que va arribar al descans amb un electrònic favorable de 33-23, posava contra les cordes el quadre de Miquel Molgosa per continuar ferm en la cursa per la Super Copa. Les negres van reaccionar a partir de la represa i van aconseguir vèncer per 54-56 en una èpica remuntada saldada amb una cistella final de Paula Barghout, MVP de la jornada per tercera vegada aquesta temporada. La pivot visitant va registrar 25 punts, 11 rebots i 33 de valoració per a fer un estrip en la defensa interior de les blanc-i-blaves, que també van comptar amb una brillant actuació de la base Bruna Vila, amb 19 punts, 6 captures i 26 de valoració. Les del Llobregat, que tenen l'average particular favorable amb les de Calzado, entraran en joc dissabte a les 17:45h a Les Planes, on rebran la visita de l'INTERSPORT OLARIA - SAMÀ VILANOVA SAF, mentre que les de Santa Coloma de Gramenet tancaran la fase regular i el cap de setmana al Nou Congost, diumenge 5 de maig a les 19:30h, en un matx que definirà el títol.

La tercera posició ja roman a les mans del MANRESA CBF A, que va cedir a l'Anoia per 50-40, contra un enratxat bloc igualadí que va controlar el ritme de joc per a sotmetre les manresanes amb una immensa Èlia Compte, amb 10 punts, 11 rebots i 23 de valoració. El planter de Raül Caballero manté l'average perdut amb el CÀMPING BIANYA ROSER (+7 favorable a les roserenques), amb una victòria de marge respecte les groc-i-blaves i el seu pròxim adversari, el PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA. En la pugna per la cinquena plaça, la darrera que dona accés a la Fase de Classificació en format Final a Quatre, les de Sergi Alamillo també guarden l'average provisional a la butxaca amb el bàndol cerdanyolenc, fruit del 46-61 del Guiera en la 1a volta. L'elenc barceloní va assaltar el CEM Isaac Gálvez per 40-84 en la J25 en un xoc tenyit de vermell-i-negre des del salt inicial, mentre que la rotació d'Albert Roig va remuntar en l'últim període (21-9) per a imposar-se al CB GRANOLLERS 1 per 63-54 al Vallès Occidental. Les verdes, conscients que han de capgirar l'average particular amb les del Fort Pienc, però que, tanmateix, també pot entrar en joc el CB Igualada en cas d'un triple empat, van tenir en Esther Murat la seva figura amb 26 de valoració.

A Virrei Amat, el SESE A va oferir un recital ofensiu per a derrotar el CB PRAT - MONTIBELLO per 92-39 i liquidar, de manera matemàtica, un valuós bitllet cap a la següent etapa competitiva. Les d'Enric González, amb 15 triples, van desmuntar la defensa potablava i van repartir esforços per a encarar amb sensacions molt positives el tram final de campionat. Miriam Ferreri, amb 17 punts i 22 de valoració, va sobresortir a les files d'unes blaves amb fins a vuit jugadores amb 12 o més crèdits de valoració, que es desplaçaran fins el Sagrat Cor de Tarragon en la J26. L'equip tarragoní va doblegar el JOVENTUT LES CORTS per 51-58 i va confirmar matemàticament la seva salvació, després d'una campanya en clara línia ascendent i on les liles acrediten quatre victòries en els darrers cinc encontres disputats. Les d'Israel Esteve van emportar-se els punts gràcies a l'últim quart, amb un parcial final de 7-16, liderat per la capitana Laura Pascual (12 punts i 18 de valoració) i per Alexandra Rigal (10 punts, 7 rebots i 16 de valoració).