L'Spar Girona s'imposa al Perfumerías Avenida en l'anada de semifinals de la LF Endesa

L'equip gironí disputa la fase final de la Liga Femenina Endesa mentre que el Cadí La Seu i el Barça CBS han segellat la permanència a la categoria.

02-05-2024 09:00

Presència catalana al Playoff pel títol de la Liga Femenina Endesa 2023-24 de la mà de l'Spar Girona. Les gironines, que van finalitzar en quarta posició la fase regular amb un balanç de 18 victòries i 12 derrotes, ja estan a semifinals en superar amb èxit els dos partits de quarts de final davant l'Hozono Global Jairis de Murcia.

L'Spar Girona, que aquest curs ha atansat els 1/4 de final de la Copa de la Reina de Huelva, va ser finalista a la Lliga Catalana AON 2023 Femenina, i va repetir una històrica presència a les semifinals de l'EuroCup Women, s'enfronta a semifinals amb el Perfumerías Avenida de Salamanca (1r classificat) que va vèncer el BAXI Ferrol gallec a quarts de final. Les gironines, amb l'escorta catalana Ainhoa López a les seves files, buscaran defensar el valuós +12 de l'anada (73-61) a Wurzburg, diumenge 5 a les 18h, per a competir el desenllaç de l'eliminatòria a domicili.

A les línies preparades per Roberto Iñiguez, Regan Magarity (12 punts i 20 de valoració) va ser la jugadora més destacada per assaltar el Fausto Vicent d'Alcantarilla (50-60) en l'anada dels quarts de final, mentre que Morgan Bertsch (18 punts i 21 de valoració) va sobresortir a la tornada, amb un triomf còmode per 70-47 al Pavelló Municipal Girona-Fontajau. Per la seva banda, el combinat blau va caure a A Malata contra el BAXI Ferrol a l'obertura de la fase final per 61-49, però van aconseguir remuntar a Salamanca, on van tombar les gallegues per 87-69 en un partit amb Leo Rodríguez (18 punts) i Laura Gil (16 punts) com a màximes encistelladores. El planter salamanquès també compta amb segell català amb la presència de la base Silvia Domínguez, ambaixadora del Bàsquet Català, i l'exterior Andrea Vilaró.

Per l'altra part del quadre, el Valencia Basket (2n) va superar a 'IDK Euskotren basc (7è) mentre que el Casademont Zaragoza d'Aragó (3r) li va capgirar l'eliminatòria al Movistar Estudiantes de Madrid (6è), en els altres duels corresponents als quarts de final de la màxima categoria d'àmbit estatal.

Les semifinals, amb idèntic format d'anada i tornada, es disputaran el dijous 2 de maig (anada) i el diumenge 5 de maig (tornada). Pel que fa la Final, aquesta arribarà entre els pròxims 9 i 16 de maig, i tornarà a ser al millor de 3 partits. L'actual campió de la Lliga Femenina Endesa és el Valencia Basket, en superar el Perfumerías Avenida en la final de de la temporada 2022-23 per 2-0.

Els altres clubs catalans de la competició han estat el Cadí La Seu de Fabián Téllez i el Barça CBS d'Isaac Fernández, que han tancat la temporada a la Lliga Femenina Endesa 2023-24 en 11a i 13a posició, respectivament. Tant les urgellenques, amb un balanç de 12 victòries i 18 derrotes i amb l'aler-pivot d'Eslovàquia Veronika Remenarova (11 punts, 5 rebots i 11 de valoració) i l'aler catalana Ana Palma (6 punts, 8 rebots i 9 de valoració) com a jugadores destacades, com les santfeliuenques, amb un cartell general d'11-19 i amb l'exterior americana Jolene Anderson (8 punts, 6 rebots i 10 de valoració) i la pivot andalusa Maria Pendande (9 punts, 5 rebots i 10 de valoració) com a referències ofensives, han signat una treballada i meritòria permanència a la màxima divisió estatal.

PLAYOFF LIGA FEMENINA ENDESA

1/4 de final

Dijous 25 d'abril (20:15h): Hozono Global Jairis 50 - 60 Spar Girona (anada)
Diumenge 28 d'abril (16:30h): Spar Girona 47 - 70 Hozona Global Jairis (tornada)

Semifinals

Dijous 2 de maig (19:45h): Spar Girona 73 - 61 Perfumerías Avenida (anada)
Diumenge 5 de maig (18:00h): Perfumerías Avenida - Spar Girona (tornada)

Molta sort Spar Girona en el playoff pel títol de la Liga Femenina Endesa!