L'Esparreguera recupera el liderat de la Super Copa

Els esparreguerins s'apoderen del 1r lloc en una J19 amb rècord d'anotació a Sabadell, triomfs clau d'Olesa i Barberà, i Antonio Quirós, del Ripollet, MVP amb 37 de valoració.

11-03-2024 16:00

La competició masculina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), la Super Copa, arriba a la dinovena jornada amb el TENEA - CB ESPARREGUERA apoderant-se d'un liderat que podria recuperar el JAC SANTS BARCELONA A, quan recuperi el partit aplaçat de la J16 contra un CLUB NATACIÓ SABADELL A que va cedir davant del BÀSQUET MANRESA B en el partit amb més anotació de tota la temporada (100-107), en un cap de setmana on el CBU LLORET SAMBA HOTELS segueix travessant el millor moment del curs i on destaquen els importants guanys en la zona baixa de NOU BÀSQUET OLESA A i BARICENTRO BARBERÀ.

A la Ciutat Comtal, el conjunt esparreguerí va superar el CB IPSI A, que encadenava dos guanys seguits a casa, per 73-83, un resultat que, combinat amb la derrota del quadre santsenc al Guiera, atorga novament el liderat provisional als de Norberto Guerra, 11 jornades després. Tot i la bona sortida dels del llangardaix, comandada per Guillem Pérez (21 punts, 6 rebots i 25 de valoració), els verd-i-negres van anar entrant en calor per acabar imprimint el seu ritme de joc en els darrers trenta minuts, amb superioritat a la pintura (32-51 en rebots), en una exhibició de l'exterior Quico Roig, autor de 22 punts, 14 captures i 34 de valoració. Pel que fa la cita dels nois preparats per Jordi Garcia, aquests van claudicar al Vallès Occidental per 68-60 contra el CB CERDANYOLA AL DIA A de Xavi Riera. La segona meitat va dictar sentència a territori cerdanyolenc en un vespre amb desencert exterior visitant i amb Javier Anton (21 de valoració), Bernat Mesa (12 punts i 16 de valoració) i Genis Tena (11 punts) com a trident de referència d'uns verds que acrediten tres triomfs dels últims quatre encontres disputats. Els barcelonins, malgrat la derrota, poden recuperar el liderat si tomben el CLUB NATACIÓ SABADELL A en l'ajornat del proper 21 de març a les 21h, corresponent a la J16.

El quadre nedador va protagonitzar, juntament amb el seu rival d'alçada, el BÀSQUET MANRESA B, el partit més anotador de tota la temporada (100-107), que va registrar ni més ni menys que 207 punts. En un vibrant matx, que es va resoldre a la pròrroga, va ser el filial manresà qui es va emportar uns punts que els reforcen en tercer lloc i eixamplen les distàncies amb els vallesans en la zona alta de la taula. Els de Carlos Flores van fer valer el seu avantatge inicial (14-30 al primer quart) per a gestionar tres períodes de control local, on els de Jonathan Ramírez van anar retallant les diferències fins a forçar el temps extraordinari amb un triple de l'aler Arnau Sanahuja. Els manresans, liderats per Max Gaspà (23 punts, 5 assistències i 28 de valoració) van acabar guanyant als 5' d'afegit on van emergir les figures de Paul Ater Maker Bol (10 punts) i el capità Ferran Torreblanca (16 punts, 9 rebots i 27 de valoració) i mantenen la seva situació al podi de la lliga, que s'està encarint vist l'actual moment de forma del CBU LLORET SAMBA HOTELS. I és que els de Marc Ciurana ja sumen cinc victòries seguides després d'una gran actuació col·lectiva per derrotar contundentment la UE SANT CUGAT NEGRE per 88-63. Els aficionats d'El Molí van tornar a gaudir d'un rendiment defensiu dels lloretencs, que van imposar la seva llei a la pintura (51-28 en el rebot), van donar continuïtat a les seves rauxes des de més enllà del perímetre (12 triples convertits) i van dividir esforços ofensius, sempre capitanejats pel base Kevin Gaston Jerez (13 punts, 8 assistències i 17 de valoració) i per l'aler-pivot Eduard Garcia (20 punts, 10 rebots i 25 de valoració). Els gironins visitaran el Nou Congost diumenge a les 12h en un xoc que posarà en joc la 3a plaça de la classificació.

Al Guinardó, la magnífica funció d'Antonio Quirós (16 punts, 18 rebots i 37 de valoració), l'MVP de la jornada per segona setmana consecutiva i per tercera vegada aquesta temporada, no va ser suficient per a conduir el CB RIPOLLET A al triomf davant del FC MARTINENC BÀSQUET A, que va vèncer per un ajustat 78-75. Els 10 triples, 6 d'ells d'un inspirat Bernat Camarasa (25 punts, 6-11 en T3 i 28 de valoració) i la bona tasca del martell interior Pol Barbecho (14 punts, 10 rebots i 22 de valoració) van colpejar els ripolletencs, que van reaccionar a l'últim acte (18-27) amb una resposta postrera que va incrementar l'emoció en el tram final, però que no va fer trontollar els d'Hugo González, que van administrar amb cap fred les possessions calentes.

D'altra banda, en la cursa per la permanència, el NOU BÀSQUET OLESA A va abatre EL MASNOU BASQUETBOL per 76-82 i segella un valuós 2-0 amb l'elenc maresmenc aquest curs. Els olesans van efectuar una esplèndida remuntada, cuinada entre segon i tercer temps, per a neutralitzar la brillant posada en escena dels locals, desenfrenats des del triple (12 transformats). Daniel Roy (18 punts), Albert Meri (16 punts) i Sergi Alà (16 punts) van esdevenir les estrelles dels de Jonathan Quina mentre que Carlos Lorente, artífex de 20 punts, va alçar-se com el màxim encistellador visitant. Finalment, al Vallès Occidental, epicentre de la setmana, el BARICENTRO BARBERÀ va doblegar EL CÍRCOL COTONIFICI BADALONA A per 65-54. Els barberencs, encapçalats per Damià Páez (25 punts), agafen aire en la lluita per la salvació contra uns badalonins que buscaran tallar la mala ratxa a La Plana, diumenge vinent contra el Cerdanyola, però que mantenen l'average particular amb els blancs, a qui van superar per 14 punts a l'anada (60-46).